首页
登录
职称英语
The sense of honor appears to be dying. In World War II men died more
The sense of honor appears to be dying. In World War II men died more
游客
2023-11-21
81
管理
问题
The sense of honor appears to be dying.
In World War II men died more or less willingly for the nation and the nation’s honor, and they were honored for it in return. Now we have become cynical about such things, the nation lies, fights unjustifiable wars; the nation suffer a breach in the honor code.
At my college the students used to agree to inform on their friends rather than suffer a breach in the honor code.A sense of honor is a sense that there ’me standards of behavior one must live up to, even at the cost of one’s per send happiness, even at the Cost of one’s life. Without such a sense one has to make up one’s rights and wrongs as one goes along——usually, as it happens, to one’s own advantage. Morality thereby becomes a matter of expediency: nothing seems worth dying for, and life loses its beauty and some of its value.
Our recent history has deprived us of models. I cherish the story of John Stubbs, a Puritan divine of Queen Elizabeth’s time who strongly opposed her projected marriage to the Duke of Alencon. Stubbs knew the penalty for doing so, which was the loss of a hand; nevertheless, he published, and led out for public execution of the sentence. Stubbs laid his right hand on the block, the ax fell, and he rose to his feet, lifted the bloody stump high in the air, and cried out to the crowd, "Long live the Queen!"
In spite of the blood and the horror, it is the beauty of such an act that stands out. A man lives UP to his beliefs; he acts with courage and great style and literally gives of himself in the service of something he feels is greater than himself. We cannot help but honor him, whether we agree with his beliefs or not. [br] We can make the inference from the passage that ______.
选项
A、earlier in this century, giving one’s life for one’s country was not considered an honorable thing to do
B、in the author’s college days, students valued honor more than loyalty to one another
C、the author admires John Stubbs for his courage in objecting to the Queen’s marriage
D、the author himself is a person with the highest sense of honor
答案
B
解析
从文中第三段可知,在作者的大学时代,学生们宁愿告发他们的朋友,而不会违背所信奉的道义准则,即道义高于对朋友的忠诚。选项A与文中所谈第二次世界大战时的情形不符。当时人们为了国家和国家的荣誉捐躯,并受到尊敬。选项C文中谈到John Stubbs的故事,作者欣赏他为自己的信仰挺身而出的精神,文中已明确表明。选项D文中根据不足。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3205436.html
相关试题推荐
TheboyspentasmuchtimewatchingTVashe______studying.A、doesB、hadC、wasD
Thesenseofhonorappearstobedying.InWorldWarIImendiedmore
Thesenseofhonorappearstobedying.InWorldWarIImendiedmore
Heappears______somemistakes.A、tohavemadeB、makingC、wasmakingD、madeA
Hismaturityappearsinthe______clear-sightednesswithwhichhecouldobserve
随机试题
Money______.A、servesasthecriticalfunctionofamediumofexchangeB、facilita
TheCurieshadhopedthattheNobelPrizewouldfinallybringtheopportuni
与空间分辨率无关的因素是A.磁场种类 B.矩阵 C.数据读取次数 D.信噪
要防范采购代理以给以优惠合同为条件从供应商那里收取回扣或礼品,以下哪项措施效果最
患者,男,40岁,左上后牙咬合不适1个月余,冷热刺激痛3天,伴左侧头痛。检查见左
下列各项中,一般适用于对具有控制权的股权进行评估,也适用于对战略型投资者的股权进
青年教师发展模型有二:一是由(新教师—适应型教师—知识型教师—准学者型教师—学者
在十二经脉走向中,足之三阴是A.从胸走手 B.从头走足 C.从足走胸 D.
总承包服务费应按照省级或行业建设主管部门的规定计算。其中,招标人仅要求对分包的专
桅杆起重机由()组成。A.桅杆本体 B.提升系统 C.地基及基础系统
最新回复
(
0
)