首页
登录
职称英语
What is TRUE about General Mladic? [originaltext] After almost 16 years on th
What is TRUE about General Mladic? [originaltext] After almost 16 years on th
游客
2023-11-05
89
管理
问题
What is TRUE about General Mladic?
After almost 16 years on the run, Ratko Mladic, one of the world’s most wanted alleged war criminals, is finally captured.Serbian authorities arrested him Thursday. They reportedly caught up with him in Lazarevo, a village near the northern town of Zrenjanin. Mladic was a Bosnian Serb general during the Balkan wars of the 1990s, and me highest-ranking Yugoslav war crimes suspect still at large.He’s wanted for genocide, extermination and murder, and is accused of masterminding the 1995 massacre at Srebrenica.
General Mladic has a very heavy responsibility for what was a tragedy in Bosnia-Herzegovina for many years, but particularly for the massacre of over 8,000 Muslim males, which has already been judged to be a genocide.
The capture was praised internationally as a victory for the rule of law in Serbia.
选项
A、He has been arrested by Serbian authorities.
B、He would be trialed in an Argentine court.
C、He would be sent to Serbian for trial.
D、He would be tortured or murdered.
答案
A
解析
细节判断题。新闻指出,经过近16年的逃亡,世界头号通缉犯之一,被指控犯有战争罪的姆拉迪奇终于被抓获。塞尔维亚当局于周四逮捕了姆拉迪奇。故正确答案是A。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3161126.html
相关试题推荐
Whenthefirebrokeout,almostallthepeoplelosttheir_____andraninalldir
"Thecriticsthoughttheactingwasgenerallypoor.""Ididn’tfind_____."A、itB
_____,heisappointedasgeneralmanagerofthecompany.A、Beamaneversoyoun
Asageneralrule,Dadisgenerous,butasamerchant,heusuallydrivesahard_
Televisionsenableustoseethingshappenalmostattheexactmoment_____.A、whi
Josephwasverylucky_____withhislife;healmostdidnotgetoutoftheroom.A
WhichteamisthefirstrivalforGhanainthefootballWorldCup?[originaltext
WhyismostPalestinians’economicsituationworsening?[originaltext]Thema
Whatisthemaintaskforaidworkersnow?[originaltext]InIran,morethan
Whatistheconversationmainlyabout?[originaltext]W:Reception.MayIhelpyou
随机试题
Manypeoplewronglybelievethatwhenpeoplereacholdage,theirfamilies
[originaltext]M:Whatasurprise.Ihaven’tseenyouforalongtime.Howhave
THEMOTORCARATherearenowover700millionmotorveh
CharlesSchulzandthePopularComicStrip"Peanuts"Million
给定网络地址192.168.20.19/28,下面哪一个主机地址是该子网中的有效
A.血气分析 B.做胸腔穿刺检查 C.做腹腔穿刺检查 D.监测中心静脉压
学习策略训练应遵循哪些基本原则?
关于债券价格涨跌和到期收益率变动之间的关系,正确的描述是()。A.到期收益率
下列各项不属于劳动监察的范围的是()。A.职业介绍机构 B.职业培训机构
下列内容中,应对招标文件提出的实质性要求和条件作出响应的有( )。A.按所提要
最新回复
(
0
)