Joyce Carol Oates published her first collection of short stories, By The No

游客2023-09-01  6

问题     Joyce Carol Oates published her first collection of short stories, By The North Gate, in 1963, two years after she had received her master’s degree from the University of Wisconsin and become an instructor of English at the University of Detroit. Her productivity since then has been prodigious, accumulating in less than two decades to nearly thirty titles, including novels,  collections of short stories and verses, plays, and literary criticism. In the meantime, she has continued to teach, moving in 1967 from the University of Detroit to the University of verses, in Ontario, and, in 1978, to Princeton University. Reviewers have admired her enormous energy, but find a productivity of such magnitude difficult to assess.
    In a period characterized by the abandonment of so much of the realistic tradition by authors such as John Barth, Donald Barthelme, and Thomas Pynchon, Joyce Carol Oates has seemed at times determinedly old fashioned in her insistence on the essentially mimetic quality of her fiction. Hers is a world of violence, insanity, fractured love, and hopeless loneliness. Although some of it appears to come from her own direct observations, her dreams, and her fears, much more is clearly from the experiences of others. Her first novel, With Shuddering FaU(1964), dealt with stock car racing, though she had never seen a race. In Them (1969) she focused on Detroit from the Depression through the riots of 1967, drawing much of her material from the deep impression made on her by the problems of one of her students. Whatever the source and however shocking the events or the motivations, however, her fictive world remains strikingly akin to that real one reflected in the daily newspapers, the television, news, and talk shows, and the popular magazines of our day. [br] Which of the following would Joyce Carol Oates be most likely to write?

选项 A、A story with an unhappy ending.
B、A romance novel set in the nineteenth century.
C、A science fiction novel.
D、A dialogue for a talk show

答案 A

解析 文意推断题。文中第2段第2句是;Hers is a world of violence, insanity, fractured love, and hopeless loneliness. 意思是:她的作品里充斥着暴力、精神失常、破碎的爱情和无助的孤独。这里的hers指的就是Oates的作品世界里。那么,暗含的意思就是,Oates会写出描写暴力、破碎爱情、孤独等悲惨、忧郁情节故事的作品来。于是,选项A“悲剧结尾的小说故事”符合文意。B项:适合19世界风格的浪漫小说,文中已经说明白,Oates的作品描写现实,与现实极其贴近,所以,此结论错误。C项:科幻小说;与文意毫不相关。D项:谈话中的对话。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2975990.html
最新回复(0)