首页
登录
职称英语
[originaltext]W: How have your two sons been doing at school lately, Andy?M: T
[originaltext]W: How have your two sons been doing at school lately, Andy?M: T
游客
2023-09-01
93
管理
问题
W: How have your two sons been doing at school lately, Andy?
M: Terrible! James never starts working, and Malcolm never stops working.
W: I hear that Malcolm is likely to win all the prizes in the exams this year.
M: Yes, so his teachers say. But he deserves to do well. He’s always been so conscientious and, he’s been slaving at his books every evening for months on end recently. He wants to go to Oxford University next year.
W: Maybe he’ll become a university lecturer himself eventually.
M: Maybe. But I think he studies too hard; I sometimes wish he’d go out and enjoy himself for a change.
W: Yes… What about the younger one?
M: Well, James’ teachers say that he has ability, but that he’s too inconsistent and that he rarely does his best. In other words, he’s not bad when he makes an effort, but he’s too idle. He couldn’t care less about exams. He does his homework in ten minutes every evening and then rushes out to play tennis.
W: He’s crazy about tennis, isn’t he? Perhaps he can make his fortune at it. You can make more money from sport than from an old-fashioned profession these days.
M: So I believe. But my wife always worries about the children’s future. She wants James to give up tennis and study law, but I don’t believe in forcing boys to take up careers they’re not cut out for. I wonder how James will develop in a couple of years’ time!
Questions 19 to 21 are based on the conversation you have just heard.
19. Why does Malcolm study so hard?
20. What is James’ problem in his study?
21. What is the man’s attitude towards James’ future?
选项
A、He wants James to be a good lawyer.
B、He won’t force James to study what he isn’t good at.
C、He wants James to follow his footsteps.
D、He will make efforts to stop James playing tennis.
答案
B
解析
选项中的He wants,James,follow his footsteps,stop...playing tennis等表明,本题可能考查男士对James的将来的打算。男士说他的妻子想让James放弃网球,学习法律,但他不认同强行让孩子尝试他本不擅长的行业,由此可推断出,男士不会强迫James去学习他不擅长的东西,故答案为[B]。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2975085.html
相关试题推荐
[originaltext](32)Theworld’sfirstcompletelyautomaticrailwayhasbeenb
[originaltext](32)Theworld’sfirstcompletelyautomaticrailwayhasbeenb
[originaltext](32)Theworld’sfirstcompletelyautomaticrailwayhasbeenb
[originaltext](32)Theworld’sfirstcompletelyautomaticrailwayhasbeenb
[originaltext]Investmentinthepublicsector,suchaselectricity,irrigat
[originaltext]M:Itseemsthatalmosteverycitynowhasitsownfilmfestival.
Thereissomethingbadlywrongwiththewaystandardsforschoolsciencebei
Thereissomethingbadlywrongwiththewaystandardsforschoolsciencebei
Thereissomethingbadlywrongwiththewaystandardsforschoolsciencebei
[originaltext](32)Howmenfirstlearnttoinventwordsisunknown,inoth
随机试题
Whichofthefollowingisthemaincauseofglobalwarming?[originaltext]La
AccordingtoDr.Getsy,mostpeoplewhocomplainoftroubleinsleepingarethos
How’sthisforunintendedconsequences?Someofthebiggestbeneficiaries(受
市政管道纵断面布局一般分为上下两部分,上方为(),下方为()A.纵断图,结构
下列有关逻辑回归模型的表述错误的是()。A.逻辑回归模型是我国商业银行建立
下列属于无形资产的是( )。A.商标权 B.汽车 C.机器设备 D.建筑
关于文中②③④处缺失的内容,填入较为准确的一组为:() A.认定完善示范引
社会工作者小王来到贫困山村参加精准扶贫工作,小王发现,建档立卡的贫困户中,有一部
急性坏疽性阑尾炎A.黏膜上皮缺损伴炎细胞浸润 B.阑尾壁坏死呈紫黑色 C.阑
投资项目决策分析与评价的基本要求包括贯彻落实科学发展观、资料数据准确可靠和()
最新回复
(
0
)