首页
登录
职称英语
You may have heard that Coca-Cola once contained an ingredient capable of spa
You may have heard that Coca-Cola once contained an ingredient capable of spa
游客
2023-08-10
77
管理
问题
You may have heard that Coca-Cola once contained an ingredient capable of sparking particular devotion in consumers: cocaine. The "Coca" in the name referred to the extracts of coca leaf that the drink’ s originator, chemist John Pemberton, mixed with his sugary syrup (浆汁). At the time, coca leaf extract mixed with wine was a common tonic (滋补品), and Pemberton’ s sweet brew was a way to get around local laws prohibiting the sale of alcohol. But the other half of the name presents another ingredient, less infamous (名声不好的), perhaps, but also strangely potent: the kola nut.
In West Africa, people have long chewed kola nuts as stimulants, because they contain caffeine that also occurs naturally in tea, coffee, and chocolate. They also have heart stimulants.
Historian Paul Lovejoy relates that the cultivation of kola nuts in West Africa is hundreds of years old. The leafy, spreading trees were planted on graves and as part of traditional rituals. Even though the nuts, which need to stay moist, can be somewhat delicate to transport, traders carried them hundreds of miles throughout the forests and grasslands.
Europeans did not know of them until the 1500s, when Portuguese ships arrived on the coast of what is now Sierra Leone. And while the Portuguese took part in the trade, ferrying nuts down the coast along with other goods, by 1620, when English explorer Richard Jobson made his way up the Gambia, the nuts were still peculiar to his eyes.
By the late 19th century, kola nuts were being shipped by the tonne to Europe and the US. Many made their way into medicines, intended as a kind of energy boost. One such popular medicinal drink was Vin Mariani, a French product consisting of coca extract mixed with red wine. It was created by a French chemist, Angelo Mariani, in 1863. So when Pemberton created his drink, it represented an ongoing trend. When cocaine eventually fell from grace as a beverage ingredient, kola-extract colas became popular.
The first year it was available, Coca-Cola averaged nine servings a day across all the Atlanta soda fountains where it was sold. As it grew more popular, the company sold rights to bottle the soda, so it could travel easily. Today about 1.9 billion Cokes are purchased daily. It’s become so iconic that attempts to change its taste in 1985—sweetening it in a move projected to boost sales—proved disastrous, with widespread anger from consumers. "Coca-Cola Classic" returned to store shelves just three months after the "New Coke" was released.
These days, the Coca-Cola recipe is a closely guarded secret. But it’s said to no longer contain kola nut extract, relying instead on artificial imitations to achieve the flavour. [br] What is known about the taste of Coca-Cola?
选项
A、It was so designed as to create addiction in consumers.
B、It still relies on traditional kola nut extract.
C、It has become more popular among the old.
D、It has remained virtually unchanged since its creation.
答案
D
解析
推断题。根据题干关键词taste of Coca-Cola定位到第六段最后两句。原文指出为了促进销量而改变口味,结果引起消费者的不满,最终“经典可口可乐”在“新可口可乐”上市后的三个月内便又重返货架。故D项“它的口味自从创建以来几乎没有变化”符合题意。B项“它的口味仍旧依赖传统可乐果萃取物”。在原文第七段指出现在可口可乐的成分中已没有该萃取物,故排除。A项“它的设计是为了让消费者上瘾”和C项“它在老年人群中更受欢迎”在原文中并未提及。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2912658.html
相关试题推荐
YoumayhaveheardthatCoca-Colaoncecontainedaningredientcapableofspa
YoumayhaveheardthatCoca-Colaoncecontainedaningredientcapableofspa
YoumayhaveheardthatCoca-Colaoncecontainedaningredientcapableofspa
YoumayhaveheardthatCoca-Colaoncecontainedaningredientcapableofspa
YoumayhaveheardthatCoca-Colaoncecontainedaningredientcapableofspa
YoumayhaveheardthatCoca-Colaoncecontainedaningredientcapableofspa
YoumayhaveheardthatCoca-Colaoncecontainedaningredientcapableofspa
YoumayhaveheardthatCoca-Colaoncecontainedaningredientcapableofspa
YoumayhaveheardthatCoca-Colaoncecontainedaningredientcapableofspa
YoumayhaveheardthatCoca-Colaoncecontainedaningredientcapableofspa
随机试题
Thereare,asyet,novegetationtypesorecosystemswhosestudyhasbeen(i)___
Weallhaveproblemsandbarriersthatblockourprogressorpreventusfrom
WhyisSandyHillPitman’straveltoMountQomolangmamentioned?A、Shedidn’tq
[originaltext]Scientistssaysharkshavelivedintheworld’soceansformi
唐朝是中国历史上一个重要的朝代,也是公认的中国最强盛的时代之一。618年由李渊建立,都城为长安。唐朝早期和中期的统治开明、经济繁荣、社会安定。它在政治、
A.激励 B.初始储能 C.R值大小 D.电路参数与结构
相比之下,()在证券投资分析中起着最为重要的作用。 A.市场效率的高低B.
一艘船沿河顺流而下,以时速20千米的速度从甲地前往乙地,一共花了7个小时。已知水
某企业2020年年初拥有排气量2.8升的乘用车1辆(核定载客人数9
(2020年真题)根据《建设工程消防监督管理规定》,下列建设活动或工程中,适用本
最新回复
(
0
)