首页
登录
职称英语
We have admitted the fact that verbal (言语的)and mathematical thinking are giv
We have admitted the fact that verbal (言语的)and mathematical thinking are giv
游客
2023-07-23
63
管理
问题
We have admitted the fact that verbal (言语的)and mathematical thinking are given a lot of attention at school and college, while thinking using the right side of the brain is not given very much attention. However, we also have discovered that it is rather important to encourage people to make full use of their powers of visual imagery (影像). Then how do we develop our visual thinking? Here are some techniques.
See actions and movement in your mind’s eye. Try to imagine these actions: you arrive home, you go to your door, put your key in the lock and open the door. You take off your coat. You go into the kitchen and you make yourself a drink. Could you see these actions in your mind’ s eye? It is a useful technique and one which can be improved with practice.
Hear, smell, taste and touch..., in your mind. Try to close your eyes and see if you can hear, feel, taste and smell in your mind. Imagine pulling on rope. You hear the roar of the sea. Your bare feet are on the hot sand. The taste of salt is in the air. Now, you are no longer pulling; you are waving. The hot, soft sand is changing into hard, rough concrete. The sea no longer roars; you hear screaming tires of cars before they hit something. With practice, we can make enough use of our ability to imagine the whole range of our senses.
Create new objects and actions. Creative people must be able to imagine objects, people and scenes They must also be able to imagine new combinations and relations. Imagine a washing machine. You open the door and clothes fly out one after another. They dance in the air in front of you. Can you see this? Describe the washing to a friend.
All of us can do these things to achieve creative thinking, if we want. [br] Which of the following is NOT true?
选项
A、To achieve creative thinking, one should create new things in the mind.
B、It is useful to imagine the whole range of our senses.
C、Using the right side of one’s brain helps develop creative thinking.
D、It is pointless to practice one’s visual thinking.
答案
D
解析
观点题。该题问“以下哪一个选项不符合文章内容?”该题实际上是测试对文章主旨的掌握。该文作者的观点为:应该重视“视觉思维”能力的开发。据此,我们可以确定[D]项“练习视觉思维毫无意义”为该题答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2861383.html
相关试题推荐
[originaltext]W:Hello,I’dliketoseesomeofyourbrochures.I’mthinkingof
[originaltext]W:Hello,I’dliketoseesomeofyourbrochures.I’mthinkingof
WhatdoAmericansoftenthinkofwhenthinkingoffreedom?[br][originaltext]
WhatdoAmericansoftenthinkofwhenthinkingoffreedom?[originaltext]As
ThebeautyoftheWestLakeinHangzhouis____________(我无法用言语来描述).morethanI
Wehaveadmittedthefactthatverbal(言语的)andmathematicalthinkingaregiv
Wehaveadmittedthefactthatverbal(言语的)andmathematicalthinkingaregiv
Wehaveadmittedthefactthatverbal(言语的)andmathematicalthinkingaregiv
Itisoftenobservedthattheagedspendmuchtimethinkingandtalkingabou
Itisoftenobservedthattheagedspendmuchtimethinkingandtalkingabou
随机试题
WastheRedPlanetonceawetplanet?ApluckyMartianroverfinallydelivers
[originaltext]Wouldyoupleasehelpmecarrythecomputer?[/originaltext]A、Not
Ifyou’relikemostpeople,you【B1】______fakelisteningmanytimes.Yougot
下列表述,正确的一句是( )。A.报告是下行性公文,主要用于对下级机关做报告
某局办公室收到外单位来文后,其后续正确的处理步骤是()。A.初审一登记一承办一
90%的视网膜母细胞瘤发生于A.4岁以前 B.2岁以前 C.3岁以前 D.
A.地域因素B.精神状态C.气候因素D.生活、工作环境E.体质因素夏令炎热,易致
将混悬液通过多孔介质而达到固液分离的方法A.沉降分离B.滤过分离C.旋转分离D.
(2016年真题)某房地产开发投资项目资本金为2000万元,则开发企业以工业产
关于绩效反馈面谈的说法,错误的是( )。A.绩效反馈面谈为评价者和被评价者提供
最新回复
(
0
)