首页
登录
职称英语
In recent years many countries have been faced with the problem of how to ma
In recent years many countries have been faced with the problem of how to ma
游客
2023-07-16
78
管理
问题
In recent years many countries have been faced with the problem of how to make their workers more productive. Some experts claim the answer is to make jobs more varied. But do more varied jobs lead to greater productivity? There is evidence to suggest that while variety certainly makes the worker’s life more enjoyable, it does not actually make him work harder. As far as increasing productivity is concerned, then, variety is not an important factor.
Other experts feel that giving the worker freedom to do his job in his own way is important. The problem is that this kind of freedom cannot easily be given in the modern factory with its complicated machinery. Thus while freedom of choice may be important, there is usually very little that can be done to create it.
Another important consideration is how much each worker contributes to the product he is making. In most factories the worker sees only one small part of the product. Some car factories are now experimenting with having many small production lines, so that each worker contributes more to the production of the cars on his line. It would seem that not only is degree of worker contribution an important factor, but it is also one we can do something about.
To what extent does more money lead to great productivity? The workers themselves certainly think this is important. But perhaps they want more money only because the work they do is so boring. Money just lets them enjoy their spare time more. A similar argument may explain demands for shorter working hours. Perhaps if we succeed in making their jobs more interesting, they will neither want more money, not will shorter working hours be so important to them. [br] In the passage, the author seems to suggest that ______.
选项
A、more money leads to demands for shorter working hours
B、more money does not automatically create higher productivity
C、workers like more money better than more interesting jobs
D、workers expect to have both more money and more interesting jobs
答案
B
解析
综合分析题。从最后一段可以看出,作者对金钱对提高生产力能起的作用是持怀疑态度的,工人想得到更多的金钱是因为他们做的工作很枯燥,如果把工作变得有趣,他们就不会要求更多的金钱,也不会要求减少劳动时间,因此应选B。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2840711.html
相关试题推荐
[originaltext]M:Sowhat’syourtrouble?W:Well,doctor,mybiggestproblemis
[originaltext]M:Sowhat’syourtrouble?W:Well,doctor,mybiggestproblemis
[originaltext]Inthelocalnewspaperofmycommunityrecentlytherewasas
[originaltext]Inthelocalnewspaperofmycommunityrecentlytherewasas
[originaltext]Inthelocalnewspaperofmycommunityrecentlytherewasas
ThechiefpurposeoftherecentpunishmentmeasuresproposedbyNCAAisto_____
ThechiefpurposeoftherecentpunishmentmeasuresproposedbyNCAAisto_____
Recentresearchhadclaimedthatanexcessofpositiveionsintheaircould
Recentresearchhadclaimedthatanexcessofpositiveionsintheaircould
WhatisnowtheUnitedStatesmighthavebeendividedintoseveralcountries___
随机试题
Overthepastfewyears,outcriesfromfoodactivistshavechangedmanyAmer
Hishandsandfingernailssuggestedthathehadn’tdoneheavymanualworkinthi
Indeed,it______(正是总裁在投资问题上的仓促决定)eventuallyledtothebankruptcyofourcorpor
IntheUnitedStates,itisrequiredthatallchildrenattendschool,public
TheSpanish-AmericanWartookplaceinthelate1800sduringtheadministrat
【题目来源】5月20日下午黑龙江省哈尔滨市结构化面试考题 【考题一回顾】
保荐机构应当针对发行人的具体情况,确定证券发行上市后持续督导的内容,在持续督导期
旗帜问题至关重要。毛泽东指出:“主义譬如一面旗子,旗子立起了,大家才有所指望,才
在比内-西蒙量表测试中,某儿童通过了4岁组的全部题目,5岁组通过3题,6岁组通过
下列选项中,可以确认为投资性房地产的是( )。A.企业购入写字楼作为经营办公场
最新回复
(
0
)