首页
登录
职称英语
People in their sixties should go to university to retrain because they will
People in their sixties should go to university to retrain because they will
游客
2023-07-03
85
管理
问题
People in their sixties should go to university to retrain because they will be expected to work for longer before retirement, the Government has suggested.
Older workers who take courses to keep their skills up to date will be more likely to keep their jobs, claims David Willetts, the higher education minister. Mr. Willetts said the age limit on student loans to cover tuition fees had been lifted, making a degree course "great value" for older people. This would help them cope with the pressure they would face to keep up to date as they worked well into their sixties, he suggested.
His comments followed a government report which found that the country’s future economic success would depend on the skills and contributions of older workers.
Campaigners for the elderly voiced doubts that prospective pensioners would be willing to commit to challenging degree courses and increased levels of debt to continue working. One in four people will be older than 65 by 2033 and economists have warned that the ageing population will place an unsustainable burden on taxpayers unless more people work for longer. The state pension age is to rise to 67 by 2028. Ministers have warned that they have no idea when younger workers in their thirties will be able to retire.
Mr. Willetts, urged workers older than 60 to give further education serious consideration. "There is certainly a pressure for continuing to get retrained and upskilled," he said. "Higher education has an economic benefit in that if you stay up to date with knowledge and skills you are more employable." "Education is such a good thing it is not reserved for younger people," he said. "There will be people of all ages who will want to study. There is great value in lifelong learning."
Under previous rules, students in England were eligible(符合条件的)for a loan to cover tuition fees only if they were younger than 54. Latest figures showed that only 1 940 undergraduates starting courses last year were older than 60, out of a total of 552 240 students in Britain. Some 6 455 were aged between 50 and 60, according to the Higher Education Statistics Agency. [br] According to Mr. Willetts, what is the advantage of higher education?
选项
A、It allows people at various ages to get good education paying no tuition fees.
B、Younger people have more chances to achieve a higher degree than the old.
C、Older workers can take the opportunity to fulfill their dreams of learning.
D、Up-to-date knowledge and skills can increase people’s probability of being hired.
答案
D
解析
推理判断题。由定位段可知,Willetts先生希望60岁以上的工作者接受继续教育,原因是虽然继续接受培训和提高职业技能有些压力,但是如果工作者能够在知识和技能方面与时俱进,那么他们会更容易胜任工作。这也是高等教育所能创造的经济效益。Willetts先生还认为教育不是年轻人独享的,终生教育会使所有人受益。由此可以推断,高等教育通过为学习者提供适时的教育内容让他们有更多的就业机会,故正确答案为D)。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2805712.html
相关试题推荐
SevenStepstoaMoreFulfillingJobA)Manypeopletodayfin
SevenStepstoaMoreFulfillingJobA)Manypeopletodayfin
SevenStepstoaMoreFulfillingJobA)Manypeopletodayfin
SevenStepstoaMoreFulfillingJobA)Manypeopletodayfin
Papermoneyisusedeverydaybutpeopledonotoftenthinkofmoneyasjust
Papermoneyisusedeverydaybutpeopledonotoftenthinkofmoneyasjust
Papermoneyisusedeverydaybutpeopledonotoftenthinkofmoneyasjust
Peoplebecomequiteillogicalwhentheytryto【C1】______whatcanbeeatenan
Peoplebecomequiteillogicalwhentheytryto【C1】______whatcanbeeatenan
Peoplebecomequiteillogicalwhentheytryto【C1】______whatcanbeeatenan
随机试题
Imaginebeingabletoprintrocketengineparts,chocolatefigurines,design
Theeveningnewscomesonatseveno’clockand______onlythirtyminutes.A、keep
Forthispart,youareallowed30minutestowritealettertothepresidentof
人们用它来辟邪。Itisusedtowardoffevilspirits.汉语原句的主语为较为宽泛的“人们”,宾语为“它”,英译时,可把原主语“人
教师职业道德的核心和精髓是()。
根据我国现行宪法和法律的规定,我国的兵役制度是()。A.志愿兵役制 B.义务
在个人汽车贷款中,如借款所购车辆为商用车,借款人还需要提供()。A.机动车行驶
施工合同履约保证的金额一般是()。A.履约担保金一般情况下额度为合同价格的30
设计概算的“三级概算”是指( )。A.建筑工程概算、安装工程概算、设备及工器具
某工程双代号网络计划如下图所示(时间单位:天),图中己标出各项工作的最早开始时间
最新回复
(
0
)