首页
登录
从业资格
Thereare people who are especially attra
Thereare people who are especially attra
考试题库
2022-08-02
127
问题
Thereare people who are especially attracted to the notion of"climbing theladder"so as to increase their status,financial position,and sense ofself-worth.In part,as a result of the work ethic,these people are internally"driven"to work.Not infrequently,foreign visitors have observedthat Americans spend an inordinate(过度的)amount of time working and,as aconsequence,Americans have little time for leisure or personal relationships.In American English,a new word"workaholic"has beencreated to describe an individual who is as addicted to work as an alcoholic isto liquor.Thereare conflicting points of view about workaholics.Those concerned with problemsof mental stress believe workaholics abuse themselves physically and mentally.Others hold that workaholics are valuable members of society because they areextremely productive.The American culture values achievement,efficiency,andproduction--a workaholic supports these values.Despitethe presence of workaholics,there is a growing realization in the UnitedStates that excessive work demands can be physically and mentally harmful.Manypeople have been rebelling against the work ethic,claiming that when a job isso important,personal relationships suffer and relaxation becomes secondary.Consequently,there has been a shift in values,with more emphasis being givento personal relationships and non-work activities.Increased leisure time in theUnited States has not changed the idea that work and play are distinctactivities.There is a belief that it is desirable"to work hard and playhard"and undesirabletocombine the two.In many offices,stores and factories socializing amongemployees is discouraged.An employee under pressure at work often cannotafford to respond to social calls and visits.However,the amount of personalcontact on the job depends on the nature of the work.Peopleare ambivalent toward work;it is,at the same time,glorified and belittled.In the wordsofformer President Richard Nixon:"The'work ethic'holds that labor is goodin itself;that a man or woman becomes a better person by virtue of the act ofworking.America's competitive spirit,the'work ethic'of this people,is aliveand well..."Another viewpoint is expressed in an Anacin commercial:"I like my job and am good at it,but it sure grinds me down(折磨)sometimes,and the lastthing I need to take home is a headache."Thedifference between Nixon's view of work and the view expressed on the TV commercialfor Anacin is that_______.查看材料A.theformer is true;the latter is falseB.theformer is a fact;the latter is an opinionC.theformer is a glorification of work;the latter is notD.theformer is an opinion;the latter is a fact
选项
A.theformer is true;the latter is false
B.theformer is a fact;the latter is an opinion
C.theformer is a glorification of work;the latter is not
D.theformer is an opinion;the latter is a fact
答案
C
解析
细节题。文章最后一段指出“People are ambivalent toward work;it is,at the same time,glorified and belittled”,即工作同时受到赞扬和贬低;接着就列举了Nixon的观点和Anacin这种药的广告词来阐释对工作的这两种看法。故本题选C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/congyezige/1881186.html
本试题收录于:
中学英语学科知识与教学能力题库教师资格笔试分类
中学英语学科知识与教学能力
教师资格笔试
相关试题推荐
Therearepeoplewhoareespeciallyattra
Therearepeoplewhoareespeciallyattra
Therearepeoplewhoareespeciallyattra
Therearepeoplewhoareespeciallyattra
Therearepeoplewhoareespeciallyattra
Iamoneofthemanycitypeoplewhoare
__________insomeareasthatpeopleput
Therearenotmanyprofessorswhoarestr
Themerefact__________mostpeoplebelie
Ifyouarelikemostpeople,youareway
随机试题
ChooseTWOletters,A-E.WhatTWOthingsdoesJoanneagreetodiscusswithhert
逢到和旧友谈话,就不知不觉地把话题转到旧事上去,这是我的习惯。我在这上面无意识地会感到一种温暖的慰藉。可是这些旧友一年比一年减少了,本来只是屈指可数的几
TheBeijingPeaceInternationalHotelWeoffer
[originaltext]W:Hi,Dr.Hyde.M:So,whatseemstobetheproblemtoday?W:We
黑格尔的逻辑学是由以下由哪些部分组成的()A.矛盾论 B.意识论 C.概念
患者,男,42岁,睡眠打鼾,鼾声响亮,白天感困倦嗜睡,注意力不集中。根据下列哪项
治疗不孕症血瘀证,应首选A.当归补血汤 B.补阳还五汤 C.少腹逐瘀汤 D
经济基本面的评价因素有哪些()。 Ⅰ.经营业绩 Ⅱ.盈利能力 Ⅲ.
Windows中利用“查找”窗口不能按()A.文件中所包含的文字查找 B.
某单代号网络计划如下图(时间单位:天),其计算工期为()天。 A.20
最新回复
(
0
)